Haku päällä - oletko sinä etsimämme henkilö vertaisohjaajaksi?

Tervetuloa merkitykselliseen vapaaehtoistyöhön, vertaisohjaajaksi Suomen Sjögrenliittoon!

Suomen Sjögrenliitto ry etsii vertaisohjaajia eri paikkakunnille, ympäri Suomea. Kaipaamme vertaisohjaajia Haminaan, Helsinkiin, Jyväskylään, Kajaaniin, Kuopioon, Ouluun ja Vihtiin sekä paikkakunnille, joissa vertaistukitoimintaa ei ole vielä aiemmin ollut. Vertaisryhmät ovat yksi tärkeimmistä toiminnoistamme. Vertaisohjaajan tehtävät alkavat syksyllä, kun järjestötoiminta jälleen kesän jälkeen käynnistyy.

Jos olet kiinnostunut merkityksellisestä vapaaehtoistehtävästä, jossa voit olla sekä antavana että saavana osapuolena, ryhdy vertaisohjaajaksi. Sjögrenliitto tukee sinua vertaisohjaajan tehtävässä sekä auttaa sinua koulutuksen kautta kasvamaan vertaisohjaajan tehtävään. Tukenasi ovat myös eri alueilla toimivat kokeneet vertaisohjaajamme, jotka omien kokemustensa kautta tukevat sinua kehittymisessäsi vertaisohjaajana.

Vertaisryhmät voivat kokoontua joko verkossa tai lähiryhminä tai yhteisesti sopien vaikka molempia kokoontumismalleja käyttäen. Yhdessä ryhmäläisten kanssa voitte päättää, miten kokoontumiset toteutatte. Hienoa olisi, jos yhden vertaisohjaajan sijasta ryhmiin löytyisi ohjaajapari, jotka voisivat yhdessä jakaa tehtävän tai tarpeen mukaan sijaistaa toista. Tällöin vetovastuu ei ole ainoastaan yhdellä henkilöllä.

Vertaisryhmät mahdollistavat Sjögrenin syndroomaa sairastaville luotettavan ja turvallisen foorumin keskusteluille ja yhteisten kokemusten jakamiselle. Ryhmässä jaetaan kokemukset, kuinka elää täyspainoista arkea Sjögrenin syndroomasta huolimatta ja myös jaetaan kokemuksia hyvistä hoitokäytänteistä. Yhdessä tekeminen, kokemusten jakaminen sekä omien voimavarojen, vahvuuksien sekä elämään merkityksellisyyttä tuovien asioiden tunnistaminen vahvistavat jaksamista ja kykyä selviytyä sairauden oireiden kanssa.

Jos kiinnostut tehtävästä, ota rohkeasti yhteyttä liiton toimistoon, josta saat tarkemmat tiedot siitä, miten pääset vertaisohjaajaksi. Aikaisempaa kokemusta ryhmänohjaajan tehtävästä ei edellytetä. Riittää kun sinulla on omakohtainen kokemus Sjögrenin syndroomasta, intoa uuteen ja halua oppimiseen sekä aikaa ryhtyä tositoimiin ryhmän kokoamiseksi. Yhteistyössä saamme uutta toimintaa asuinpaikkakunnallesi!

SUOMEN SJÖGRENLIITTO RY

Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Toimisto on avoinna arkisin ma-to klo 10-14

Sähköposti: toimisto@sjogrenliitto.fi

Y-tunnus: 1088123-5

Toiminnanjohtaja Tina Mäkelä

Sähköposti: tina.makela@sjogrenliitto.fi

Puhelin: 040 147 1570

Järjestökoordinaattori Johanna Viitaniemi

Sähköposti: johanna.viitaniemi@sjogrenliitto.fi

Puhelin: 040 150 3232