Sjögrenlehti

Sjögrenliitto julkaisee neljä kertaa vuodessa jäsenlehden. Sjögrenlehdessä julkaistaan asiantuntijalääkäreiden artikkeleita sairaudesta, uutisia ja tutkimustuloksia. Lisäksi lehdessä on jaksamista tukevia artikkeleita, itsehoitovinkkejä ja kokemuskertomuksia.

Sjögrenlehden saat liittymällä Sjögrenliiton jäseneksi. Jäsenyys maksaa 25 € vuodessa ja liittyvä jäsen saa lisäksi juhlavuoden kunniaksi julkaistun Sjögrenoppaan.

Sjögrenlehti 4/2022

Vuosi huipentui Sjögrenlehden joulukuussa ilmestyneeseen joulunumeroon. Kirjoittajavieraana lehdessä on Seinäjoen ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Helena Yli-Harja ja lehdessä esitellään liiton palkitsema Vuoden Sjögrenläinen, seinäjokelainen yhdistysaktiivi Leena Kaunismäki. TULE-tietokeskuksen suunnittelija ja fysioterapeutti Ina Vihilehti kirjoittaa talviuinnin vaikutuksista ja mukana on hallituksen jäsenen, Satu Almin kokemuskertomus kivusta.

Esittelemme lehdessämme uuden hallituksen vuodelle 2023 sekä loppuvuodesta aloittaneen toiminnanjohtajamme sekä järjestökoordinaattorimme. Lisäksi kirjoitamme eläinten voimaannuttavasta vaikutuksesta, kivusta ja kivunhoidosta, kaamosmasennuksesta sekä annamme pakkassäihin soveltuvat kuvalliset kotijumppaohjeet. Myöskään joulun ruokareseptejä ja askarteluohjeita ei ole tästä numerosta unohdettu!

Sjögrenlehti 3/22

Syyskuun Sjögrenlehti oli taas tuhti lukupaketti! Sjögrenlehti 3/22 kirjoittajavieraana on apteekkari ja farmasian tohtori Risto Kanerva. TULE-tietokeskuksen koordinaattori ja fysioterapeutti Jenna Walldén kirjoittaa kaatumisten ehkäisystä ja siihen liittyen lehdestä löytyy myös kuvalliset ohjeet tasapainoharjoitteluun. Lisäksi kirjoitamme vesijumpasta sekä osteoporoosin ehkäisystä.

Lehdessä on myös ajankohtaista tutkimustietoa kuivien silmien hoidosta. Lisäksi on asiaa valkosormisuudesta, vapaaehtoistyöstä, B-Cure Laser -kotihoitolaitteesta sekä Vesileppiksessä järjestetystä pariskuntalomasta.

Sjögrenlehti 2/22

Toukokuussa julkaistiin Sjögrenliiton kesälehti, jossa kirjoittajavieraana on vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo. Turun Silmäexperttien vastaava optikko Kaisa Ansamaa sekä vastaava lääkäri Minna Sandberg ovat kirjoittaneet laajan artikkelin aurinkolaseista ja niiden oikeaoppisesta valinnasta. Lisäksi opetusproviisori ja yliopistonlehtori Niina Nyberg kirjoittaa ikääntymisestä ja lääkehoidosta.

Mikrobiologi Annika Mäyrä kirjoitti lehteemme artikkelin ruoansulatuskanavaa suojaavista hyvistä bakteereista ja psykoterapeutti Sanna Aavaluoma sairastumiseen liittyvistä tunteista. Näiden lisäksi lehdestä löytyy uudistetutut liikkumissuositukset, menovinkkejä kesälle sekä monta pienempää juttua. Eli monenmoista on saatu taas mahdutettua kansien väliin!

Sjögrenlehti 1/2022

Vuoden ensimmäinen Sjögrenlehti ilmestyi helmikuussa ja siihen saatiin taas mukaan monta mielenkiintoista juttua! Sjögrenlehti 1/22 sisältää reumatologiaan erikoistuvan lääkärin Suvi Peltoniemen kirjoittaman artikkelin limapussin tulehduksesta eli bursiitista sekä lääkätieteen tohtorin, silmätautien erikoislääkärin Ilpo Tuiskun kirjoituksen Sjögrenin syndrooman kuivasilmäisyydestä ja IPL-valohoidosta. Lisäksi kehittämissuunnittelija ja laillistettu ravitsemusterapeutti Riikka Suorajärvi-Bron kirjoittaa painonhallinnasta ja hyvinvoinnista.

Kirjoittajavieraana on STEAn erityisasiantuntija Sini Seemer ja käsittelemme myös primaarista Sjögrenin syndroomaa sairastaviakin läheisesti koskevaa obstruktiivista uniapneaa. Näiden lisäksi lehdessä on vielä kokemuskertomus, asiaa kuntoutuksesta ja muuta virkistävää sisältöä.

SUOMEN SJÖGRENLIITTO RY

Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Toimisto on avoinna arkisin ma-to klo 10-14

Sähköposti: toimisto@sjogrenliitto.fi

Y-tunnus: 1088123-5

Toiminnanjohtaja Tina Mäkelä

Sähköposti: tina.makela@sjogrenliitto.fi

Puhelin: 040 147 1570

Järjestökoordinaattori Johanna Viitaniemi

Sähköposti: johanna.viitaniemi@sjogrenliitto.fi

Puhelin: 040 150 3232