Vertaistuen menetelmät

VAHVIKE- ryhmä ja viriketoiminnan aineistopankki. Sisältää laajasti ja kattavasti valmiita toimintaideoita/-tuokioita ja ohjeita mm. kuvankäytöstä, muistelusta, liikunnasta, musiikista, peleistä, käsitöistä, luonnosta, tietotekniikasta, aivojumpasta, terveydestä, apuvälineistä, sana- ja kuvataiteesta sekä ryhmän ohjaamisesta.
https://vahvike.fi/

Voitais- liikepankki ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoitteluun. Sisältää ilmaisia, valmiita ja eritasoisia jumppaohjelmia, niin teksti+ kuva yhdistelmällä kuin videoina.
https://www.voitas.fi/valmiit-ohjelmat/

RyhmäRenki:stä löydät tulostettavia kysymys-, tieto- ja kuvakortteja, pelejä, visailuja ja valokuvia. Vinkkejä ja materiaaleja mm. tutustumiseen, oppimiseen, hauskanpitoon, pelaamiseen sekä teemoittaisia kokonaisuuksia eri aiheisten keskustelujen vetämiseen.
https://ryhmarenki.fi/

Muistipuisto- digitaalinen ja ikäystävällinen oppimisympäristö. Sivustolta löytyy erilaisia aivojumppia, muistelua ja visailua, tietoa ravinnosta ja aivoterveydestä, mielen tasapainon harjoituksia sekä erilaisia yhdessä tehtäviä jumppavideoita. Vaatii tietokoneen tai puhelimen, jossa internetyhteys.
https://www.muistipuisto.fi/

Myönteisen muistelun kortit keskustelun tueksi. Vahvistetaan hyvää oloa tarinoimalla muistoista, selviytymistaidoista, vahvuuksista ja elämän tähtihetkistä. Tulostettava.
https://mieli.fi/fi/julisteet-ja-kortit/my%C3%B6nteisen-muistelun-kortit

Neuvokkaat naiset- ideapaperi ryhmätapaamisten teemoista ja tapaamisten sisällöistä.
http://www.miinasillanpaa.fi/wp-content/uploads/2017/03/Ideoita-ryhman-sisalloiksi.pdf

Ikäinstituutti- Mielen hyvinvoinnin silta. Opas sisältää valmiin 10:n tapaamiskerran kokonaisuuden mielen hyvinvoinnin tarkastelusta (sivut 21-59).
https://www.ikainstituutti.fi/content/uploads/2016/08/MHS-netti-2.pdf

Rentoutusharjoituksia. Vaatii tietokoneen tai puhelimen, jossa internetyhteys ja ääni.
https://mieli.fi/fi/mielenterveys/harjoitukset

Kuvatyöskentely- kerrontaa kuvien avulla erilaisista elämänvaiheista teemoittain. 6:n tapaamiskerran kokonaisuus (sivut 103-117)
http://www.socca.fi/files/1676/Uudistuva_ja_voimaannuttava_aikuissosiaalityo_-_Visio_vahvasta_aikuissosiaalityosta_-hankkeen_loppuraportti.pdf

Nuorten Akatemia- Harjoituspankki. Runsaasti erilaisia toiminnallisia ohjeita mm. tutustumis- ja luottamusvaiheeseen, yhteistyö., tavoite-, kommunikaatio-, palautteenanto- , itsetuntemus- ja tunnetaito- harjoituksia. 
https://www.mahis.info/wp-content/uploads/2018/03/HARJOITUSPANKKI.pdf

1000 ja 1 luovaa harjoitusta. Runsaasti erilaisia draamallisia ja toiminnallisia menetelmiä esimerkiksi lämmittelyyn/ryhmäytymiseen/leikkimieliseen yhdessäoloon.
https://docplayer.fi/1925610-1000-ja-1-luovaa-harjoitusta.html

SUOMEN SJÖGRENLIITTO RY

Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Toimisto on avoinna arkisin ma-to klo 10-14

Sähköposti: toimisto@sjogrenliitto.fi

Y-tunnus: 1088123-5

Toiminnanjohtaja Tina Mäkelä

Sähköposti: tina.makela@sjogrenliitto.fi

Puhelin: 040 147 1570

Järjestökoordinaattori Johanna Viitaniemi

Sähköposti: johanna.viitaniemi@sjogrenliitto.fi

Puhelin: 040 150 3232