Vertaistuen menetelmät

VAHVIKE- ryhmä ja viriketoiminnan aineistopankki. Sisältää laajasti ja kattavasti valmiita toimintaideoita/-tuokioita ja ohjeita mm. kuvankäytöstä, muistelusta, liikunnasta, musiikista, peleistä, käsitöistä, luonnosta, tietotekniikasta, aivojumpasta, terveydestä, apuvälineistä, sana- ja kuvataiteesta sekä ryhmän ohjaamisesta.
https://vahvike.fi/

Voitais- liikepankki ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoitteluun. Sisältää ilmaisia, valmiita ja eritasoisia jumppaohjelmia, niin teksti+ kuva yhdistelmällä kuin videoina.
https://www.voitas.fi/valmiit-ohjelmat/

RyhmäRenki:stä löydät tulostettavia kysymys-, tieto- ja kuvakortteja, pelejä, visailuja ja valokuvia. Vinkkejä ja materiaaleja mm. tutustumiseen, oppimiseen, hauskanpitoon, pelaamiseen sekä teemoittaisia kokonaisuuksia eri aiheisten keskustelujen vetämiseen.
https://ryhmarenki.fi/

Muistipuisto- digitaalinen ja ikäystävällinen oppimisympäristö. Sivustolta löytyy erilaisia aivojumppia, muistelua ja visailua, tietoa ravinnosta ja aivoterveydestä, mielen tasapainon harjoituksia sekä erilaisia yhdessä tehtäviä jumppavideoita. Vaatii tietokoneen tai puhelimen, jossa internet yhteys.
https://www.muistipuisto.fi/

Myönteisen muistelun kortit keskustelun tueksi. Vahvistetaan hyvää oloa tarinoimalla muistoista, selviytymistaidoista, vahvuuksista ja elämän tähtihetkistä. Tulostettava.
https://mieli.fi/fi/julisteet-ja-kortit/my%C3%B6nteisen-muistelun-kortit

Neuvokkaat naiset- ideapaperi ryhmätapaamisten teemoista ja tapaamisten sisällöistä.
http://www.miinasillanpaa.fi/wp-content/uploads/2017/03/Ideoita-ryhman-sisalloiksi.pdf

Ikäinstituutti- Mielen hyvinvoinnin silta. Opas sisältää valmiin 10:n tapaamiskerran kokonaisuuden mielen hyvinvoinnin tarkastelusta (sivut 21-59).
https://www.ikainstituutti.fi/content/uploads/2016/08/MHS-netti-2.pdf

Rentoutusharjoituksia. Vaatii tietokoneen tai puhelimen, jossa internetyhteys ja ääni.
https://mieli.fi/fi/mielenterveys/harjoitukset

Kuvatyöskentely- kerrontaa kuvien avulla erilaisista elämänvaiheista teemoittain. 6:n tapaamiskerran kokonaisuus (sivut 103-117)
http://www.socca.fi/files/1676/Uudistuva_ja_voimaannuttava_aikuissosiaalityo_-_Visio_vahvasta_aikuissosiaalityosta_-hankkeen_loppuraportti.pdf

Nuorten Akatemia- Harjoituspankki. Runsaasti erilaisia toiminnallisia ohjeita mm. tutustumis- ja luottamusvaiheeseen, yhteistyö., tavoite-, kommunikaatio-, palautteenanto- , itsetuntemus- ja tunnetaito- harjoituksia. 
https://www.mahis.info/wp-content/uploads/2018/03/HARJOITUSPANKKI.pdf

1000 ja 1 luovaa harjoitusta. Runsaasti erilaisia draamallisia ja toiminnallisia menetelmiä esimerkiksi lämmittelyyn/ryhmäytymiseen/leikkimieliseen yhdessä oloon.
https://docplayer.fi/1925610-1000-ja-1-luovaa-harjoitusta.html

SUOMEN SJÖGRENLIITTO RY

Y-tunnus: 1088123-5

 

Toimisto on avoinna arkisin ma ja ke klo 13-15

Sähköposti: toimisto@sjogrenliitto.fi

Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku
 

Toiminnanjohtaja Maija Tähtinen

Sähköposti: maija.tahtinen@sjogrenliitto.fi

Puhelin: 040 147 1570