Sjögrenliiton tiedote koronaviruksen vaikutuksista liiton toimintaan

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Myös muiden kokoontumisten järjestämistä tulee erityisesti harkita riskiarvioiden pohjalta.

Sjögrenliitto ry suosittelee toistaiseksi kaikkien liiton toimintoihin liittyvien kokoontumisten (mm. vertaistukiryhmien) peruuttamista. Turkuun kevätkokouksen 25.4. yhteyteen suunniteltu avoin luento perutaan. Varsinaisen kevätkokouksen toteutumisesta liitto informoi lähempänä. Sjögrenliitto järjestää sisäisen viestintänsä etäyhteyksien varaan mahdollisuuksien mukaan ja toivoo myös jäsenten käyttävän ensisijaisesti puhelin- ja sähköpostiyhteydenpitoa ja välttävät liiton toimistolla käyntiä. Suositus on tämän hetken tilanteeseen ja saatuun informaatioon pohjautuva ja liitto tarkkailee tilannetta jatkuvasti.

Ohessa THL:n ohjeet, joilla koronviruksen leviämistä voi estää.

• Pidetään vähintään 1 m 'turvaväli' jokaiseen kanssaihmisen, jolla on flunssaoireita.
  • Pysytään poissa väenpaljoudesta ja tungoksesta.
  • Ei osallistuta tapahtumiin, yleisötilaisuuksiin tai isoihin kokouksiin (pidetään ne etänä).
  • Sairastetaan kotona.

Lisätietoja Koronaviruksesta löydät THL :n verkkosivuilta.